En livsrejse – foredrag med Bodil Beier – ønsket om at blive jordmoder blev starten på en verdensrejse

….Men det begyndte så godt…..

Er titlen på et erindrings foredrag med Bodil Beier. Et både berejst og belevende menneske som arbejder på at skrive om sine erindringer i bogform. Bodil Beier holder foredrag omkring sine erindringer og sine kommende bog hos Indlægsklinikken den 23. marts.

Indlægsklinikken lægger lokaler til, og vi håber at kunne danne rammerne for en inspirerende og livsklog aften med plads til erindringer og refleksion.

 

Det begyndte så godt.

Jeg blev født i København i krigens sidst år. Mine forældre var nyuddannede jurister, men da de havde haft andre beskæftigelser var de 36 og 38, da de efter noget besvær fik mig. Titlen hentyder til at jeg blev meldt ind i Zahles privatskole, hvor kendte og kongeliges børn gik.
Da mine forældre var blevet sagførere, købte de fælles forretning i Nakskov langt fra familie og venner. Det tog al deres energi at starte deres forretning, så de var travlt beskæftiget.

 

Tidlig starter

Da jeg blev lagt tidligt i seng, var jeg frisk ved 4 tiden om morgenen. Skiftende unge piger var ansat til at gøre rent og købe ind. Jeg fulgte med som en ekstra opgave. De unge piger skiftede ofte.

Fra jeg var 4 år og kunne klæde mig selv på startede mine morgenvandringer i byen. Jeg besøgte banegården, havnen, bageren og skomageren.
Overfor os lå den katolske kirke. Der var skole og børnehjem tilknyttet bestyret af nonner, hvoraf mange kom fra Preussen. De havde en  knirkende gynge i gården som trak.

En dag da støjen vækkede nonnerne, fangede de mig og afleverede mig til min søvnige forældre. Jeg blev derefter sat i dagpleje hos dem og i døgnpleje når mine forældre var bortrejst.

Planen

Mange års kedsomhed, ensomhed og dårlige oplevelser fik mig tidligt til at lægge en plan for mit liv. Det startede da  hospitalsskibet Jutlandia sejlede til Koreakrigen. Jeg var 8 år, og vidste at et arbejde at rejse med, sprog og eventyr  skulle  blive min fremtid. Fra 11 år lagde jeg en plan om at blive jordemoder og arbejde i junglen.

 

Studentereksamen som vendepunkt

Først med studentereksamen kom friheden. Uden mine forældres viden havde jeg søgt en au pair stilling i Paris og fået den, sparet penge op og købt billetten. Mit liv startede i Paris. Jeg lærte fransk, madlavning, dans og tabte 18 kg.

Jeg søgte jordemoderskolen i Paris og Dk, men kom ikke ind. Jeg uddannede mig til sygeplejerske, som var mit 2 valg, på Kommunehospitalet i Kbh.
Udlængslen havde tag i mig. Jeg tog på 1 måneds rejse med DIS til Egypten, de lavede billige langtidsrejser for studerende. Efter 1 måned havde jeg søgt og fået job på et privathospital, så da de andre tog hjem blev jeg der.

De næste 2 år arbejdede jeg, lærte arabisk og mavedans.

 

Livsdrømmen om at blive jordemoder

Ønsket om at blive jordemoder var stadig levende. Ved hjemkomsten søgte jeg om emigration til Australien. Der er jordemoderuddannelsen et supplement til sygeplejen. Jeg blev optaget i Perth og efter 1 år sluttede jeg med eksamen.

Jeg tog så kørekort og købte en robust Landrover. Med den kørte jeg 50.000 miles gennem Australien.

I 1973 tog jeg på ferie i New Guinea. Traf en tømmerhandler og blev tilbudt job i junglen. Arbejdede i 9 mdr. med tømmer og havde en klinik for de syge.

Efter 3 år på farten rejste jeg 3 mdr gennem Philippinerne, Hong Kong, Taiwan Japan og Singapore før jeg nåede hjem som 30-årig. Da havde jeg opfyldt mine planer fra barndommen, og skulle lave nye for resten af livet. Ikke nemt.

 

Sådan kommer du med

  • Foredrag med Bodil Beier onsdag den 23. marts hos Indlægsklinikken fra kl 18
  • Sted; Indlægsklinikken Vesterbrogade 94
  • Tilmelding; Indbetal venligst kr 50 med teksten “Bodil”. Tilmelding via (Mobilepay 54 24 38) .
  • Indlægsklinikken er vært med et glas vin, en kop kaffe, vand og sodavand og lidt blandet sødt og sundt
Bodil Beier nyder en stille stund i Købehavn
Man møder meget på sine rejser – Her en hulimand – Ikke alle er som vi

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi