Fodanalyse

Hos Indlægsklinikken kan du få en fodanalyse. En analyse af foden er en måling af fodens måde at bevæge sig på. Har du smerter i foden, så kom ned til Indlægsklinikken og få en fodanalyse. Ved at lave en 3D-scanning af foden, kan vi se præcis, hvor dine udfordringer stammer fra. På den måde kan vi lave et perfekt fodindlæg, der passer lige præcis til dig. Med et indlæg i dine sko kan du rette op på forkert fodstilling og dermed undgå smerter i f.eks. fødder, knæ, hofter og skuldre. Se priser på fodanalyse og indlæg her.

Afspil video

Hvad er en fodanalyse?

En analyse af foden er en analyse af fodens fysik og fodens bevægemønstre. Når vi udfører fodanalyser hos Indlægsklinikken, består den af en ortopædisk konsultation og en 3D-scanning.

Vi gennemgår fødderne ved den ortopædiske konsultation, hvor vi ser, hvordan fødderne ser ud rent fysisk, og hvordan knogle- og ledstrukturen er. Er der synlige områder, der er udsatte i forhold til tryk? Eller er der andre forhold, som påvirker fodens funktionsevne? Vi laver en bevægelsesanalyse, hvor vi ser på, hvordan foden bevæger sig gennem afviklingen. Dernæst foretager vi en 3D-scanning af foden. På den måde får vi et komplet indblik i føddernes samlede struktur og bevægeevne. Har du eventuelle smerter eller skavanker, vil vi med vores fodanalyse kunne yde dig en professionel vejledning til den rette løsning.

Ved samtalen vil vi også tale om, om du har smerter andre steder i kroppen. Nogle gange kan forkert fodstilling give smerter længere oppe i kroppen. Det skyldes, at der sker et vred op igennem kroppen, når fødderne ikke har den korrekte stilling og affjedring.

Hvorfor laver man en analyse af foden?

I dag er det så smart, at vi har computere, der hjælper med til at analysere dine fødder og din gang. Analysen af foden sikrer, at dine fodindlæg bliver specialdesignet til dig. Ingen mennesker er ens – og det er fødderne heller ikke.

Mange mennesker døjer med smerter i fødderne – dette kan skyldes mange forskellige ting.  Mange gange er valget af sko ofte et af problemerne. Ved at få konstateret problemerne, og få et indlæg til sko, kan du få rettet fodstillingen op. 

Nogle gange kan det være forholdsvis simple ting, der er galt, som at dine sko er for smalle og derved ikke giver nok plads til fødderne. Det vil sige, at skoene simpelthen giver en for belastende fodstilling. Dette ses mange gange ved meget højhælede sko. Hvis foden har været belastet i for lang tid, kan det føre til mange forskellige skavanker. 

Disse skavanker kan heldigvis i de fleste tilfælde rettes op med det rette skoindlæg. De forskellige gener, der giver smerter i fødderne skyldes ofte, at du lider af f.eks. nedsunket forfod, skæv storetå, knyster, betændelse på svangsene, hælspore eller platfod. Disse årsager til smerter kan afhjælpes med et individuelt tilpasset fodindlæg. Ofte vil det også være en god idé med øvelser, der styrker fødderne – og gerne hele kroppen – samt at tage et kig på, om det er det rigtige fodtøj, du går i. Hos indlægsklinikken kan vi selvfølgelig også give dig råd og vejledning til øvelser samt valg af gode sko, der afhjælper netop dine problemer med fødderne. Du kan læse mere om årsagerne til smerter i foden her:

Læs også mere om vores indlæg til sko, hvordan de bliver lavet, og hvilke typer, der findes.

Få en fodanalyse hos Indlægsklinikken

Hos Indlægsklinikken tilbyder vi at lave en ortopædisk fodanalyse med 3D-scanning. Slip af med dine smerter i fødderne og få et specialdesignet skoindlæg. Du kan booke en tid via vores online bookingsystem ved trykke på knappen nedenfor.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi