Foredrag om ultraløb fra begynder til Elite ved Mette Birk Jensen, Masterrunning.dk

Tirsdag den 29. november gæstede ultraløber, coach, forfatter og foredragsholder Mette Birk Jensen Indlægsklinikken.

Omdrejningspunktet for foredrag var bogen om Ultraløb for alle som Mette Birk Jensen netop har udgivet.

Denne aften kom vi tæt på hele tendensen omkring ultraløb. Mette Jensen fortæller, at der over de seneste år har været en eksplosiv udvikling fra lille niche til næsten en folkesport. Ultraløb er dog ikke en ny opfindelse, der går tråde langt tilbage i tiden. Vi nød i den forbindelse et par dejlige billeder, hvor hjælpemidler og udstyr var noget mere beskedne.

Bogen er som forfatteren præciserer en træningshåndbog for dig, som ønsker at komme i gang med eller videre med dit ultraløb. Hvad skal der til, hvad er forudsætninger, hvilke overvejelser bør du gøre dig forinden, hvor et ord som tålmodighed g realisme dukker op flere gange.

I takt med den stigende udbredelse kan man efterhånden finde tilbud om ultraløb hver week-end, og der skal ikke meget til før selv mindre løb, kan samle en skare af flittige løbere – også en del af charmen ved dette løb, som i høj grad bygger på det sociale element fortæller Mette B. Jensen.

Mette B. Jensen gennemgik konkret hvordan træningshåndbogen, var opbygget med træningsplaner. Vi kom i den forbindelse igennem progression i træning. Igen blev realisme og tålmodighed fremhævet.

Træning gør det alene – det mentale aspekt spiller ind ikke mindst på raceday, der kommer du langt med den rette indstilling. Dialogen faldt også på vigtigheden af support særligt på raceday, men også i hverdagen.

Bogen Ultraløb for begyndere kan købes på Muusmanns forlag

og her finder du mere om masterrunning.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi