Foredrag – Radio ligevægt – seneste forskning omkring vægt og slankekure – Mange slankekure virker på kort sigt, men kun få virker på lang sigt

 

Slankekure virker ikke – Junkfood feder ikke

Lidt provokerende kunne foredrag indledes på denne måde. Seneste forskning tilfører ikke alene ny viden til området, deg ændrer også fundamentalt på hele tilgangen til vægten i et sundhedsperspektiv. Det er ikke nødvendigvis sundt at være tynd og tilsvarende usundt at være tyk – Sundhed kan ikke måles ud fra dit BMI.

Januar måned byder på et væld af forslag og tilbud om slankekure og slankekurser. Der er mange velmenende og gode råd, om hvordan man hurtigt smider et par kilo. Hvad mange oplever er desværre, at det kan være særdeles svært at fastholde et vægttab set over tid.

Rasmus Køster læge, forsker, debattør og udgiver af Podcast Radio Uligevægt

Rasmus Køster er Dr. Med og praktiserende læge og forsker i kost og ernæring med speciale i vægttab. Den seneste forskning på området viser, at mange kure virker på kort sigt, men stort set ingen virker på lang sigt. Efter bare et år, er de fleste tilbage på samme vægt, og går man yderligere 2-3 år frem er tendensen endnu mere tydelig, de fleste falder tilbage på samme vægt. Måske endda lidt mere.

Rasmus Køster forsker i kost og ernæring og herunder stabilitet omkring vægt. Nr man kortlægger den store forskning der er indenfor dette område, fremkommer et noget mere nuanceret syn på det med vægt og vægttab. Forståelse for energi regnskabet bag ændringer i vores vægt, kalder på en bredere forståelse.

Rasmus Køster tager os denne aften igennem en række myter om vægt og vi bliver præsenteret for begrebet “balanceret ligevægt”

Foredrag foregår hos Indlægsklinikken onsdag den 18. januar på Vesterbrogade 94, fra kl 18.30 til kl 20.

Du tilmelder dig ved at indbetale kr 75,- på mobile pay 542438 (Indlægsklinikken – skriv Rasmus og dit telefonnummer i tekstfeltet).

Der er begrænset antal pladser, hvor hurtig tilmelding opfordres. Hvis du har tilmeldt dig og bliver forhindret kan du overdrage din entre til en anden person. Ingen refundering efter tilmelding med mindre arrangementet aflyses/udsættes.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi