Info

Mange mennesker oplever smerter i fødder, ben, hofter og knæ som et stigende problem. Årsagerne til dette kan være mange, men den forkerte fodstilling kan være et symptom eller en årsag til smerterne. Det er derfor vigtigt, at hvis du oplever varige smerter eller ømhed i fødder, ben, hofter eller knæ, at du finder årsagen til disse smerter. Et godt sted at starte kan være at tjekke, om dine årsagen stammer fra fødderne.

Mange mennesker tænker ikke over, at når føddernes stilling ikke er korrekt, så bliver der trukket i musklerne hele vejen op igennem kroppen. Forestil dig et fundament på et hus, der er skævt. Her vil væggene også blive skæve med tiden. Dine fødder er fundamentet, og hvert et skridt du tager har betydning for resten af din krop.

Fødderne er en meget vigtig del af din krop. Dine fødder bærer dagligt hele din kropsvægt og er derfor af meget stor betydning, når det kommer til dit velbefindende. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dine fødders helbred. Du kan læse mere om forskellige fodlidelser, hvor fodindlæg kan afhjælpe lidelsen. Skulle du ønske at vide mere, er du selvfølgelig også mere end velkommen til at kontakte os eller booke en tid online til fodanalyse.

Lidelser i fødderne kan skyldes sygdomme som diabetes, lammelser og forskellige former for gigt. Andre årsager til smerter i fødderne kan være overbelastning af forskellige former. Alt sammen noget der kan være med til, at du får skader eller udvikler deformiteter. Her kan fodindlæg måske være en del af behandlingen, således at du kan bevæge dig frit igen.

Tilskud til fodindlæg

Du har mulighed for at få tilskud/bevilling fra kommunen, hvis du opfylder nogle kriterier. Det kunne f.eks. være leddegigt, diabetes eller problemer med at have en funktionel dagligdag. Det er noget kommunen vurderer ud fra en journal fra en speciallæge.

Processen for at søge tilskud fra kommunen.

  1. Hevend dig til egen læge
  2. Hvis lægen vurderer det er nødvendigt, så får du henvisning til ortopædkirurg/speciallæge
  3. Herefter kan du søge tilskud hos borgerservice/kropsbårende hjælpemidler

Husk: Der er frit leverandørvalg. Det vil sige, at du selv bestemmer, hvor du benytter dit tilskud/bevilling.

Sygesikring Danmark giver et tilskud på 400kr til et par indlæg (200kr pr. stk.).

Du behøver naturligvis ikke at gå til lægen for at få et fodindlæg. Hos Indlægsklinikken vurderer vi, om du har behov for indlæg.

 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi