;

Ømme fødder

Ømme fødder skyldes oftest, at man bruger de forkerte sko; de er for små, for snævre og så videre. En fodindlæg kan hjælpe dig med at mindske ømhed og smerter, så det igen er rart for dig at bevæge dig.

 

Ømme fødder skyldes oftest, at man bruger de forkerte sko; de er for små, for snævre og så videre. En fodindlæg kan hjælpe dig med at mindske ømhed og smerter, så det igen er rart for dig at bevæge dig.

Hvorfor bliver ens fødder ømme?

Alle har nok prøvet at have ømme fødder, fordi man har gået mere, end man plejer eksempelvis på en storbyferie. Eller du har oplevet ømhed i fødderne, fordi man har sko på, man ikke er vandt til at gå med. Men mange mennesker oplevet dagligt at have ømme fødder. Den helt store synder er ofte valget af fodtøj – vi vælger som oftest fodtøj, som ikke giver den optimale støtte og som er for smalle eller for høje. Det kan faktisk give store udfordringer, udover trætte fødder, senere i livet. Der kan blandt andet være større risiko for fejlstillinger af foden, fordi foden i mange år dagligt bliver mast. Skæv storetå eller Hallux Valgus er et eksempel på dette – læs mere om skæv storetå her. Hammertå og knyster er andre typiske eksempler på, at man har gået i sko, der over længere tid ikke har passet til fødderne. Læs om knyster her.

Lindring af ømme fødder i det daglige

Selvom syndere bag de trætte fødder typisk er det forkerte valg af sko, er det langt fra den eneste grund til, at vores fødder bliver ømme. For vores fødder bliver belastet hver eneste gang, vi går og selvfølgelig også, når vi løber. Et specialdesignet indlæg til skoen kan været en hjælp til ømme fødder. Indlægget er unikt designet efter dine fødder og derfor perfekt tilpasset til dig. Indlægget laves på baggrund af en grundig fodanalyse, som laves i vores klinik på Vesterbrogade. Indlæggene kan være med til at linde smerter i fødder og knæ, da de hjælper foden til at være korrekt placeret i skoen. Hos Indlægsklinikken laver vi to forskellige typer indlæg: individuelle indlæg og støbte indlæg. Hvilket indlæg, der passer til dig afhænger af dine behov. Du kan læse mere om individuelle indlæg her.  Og du kan læse mere om støbte indlæg her. Husk, at det kan være muligt at få tilskud til fodindlæg fra det offentlige, hvis din speciallæge har vurderet din fodproblemer til at være varige. Du kan også være berettiget til tilskud til fodindlæg, hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark. Du kan finde mere information om tilskuddet fra Sygeforsikring Danmark på Sygesikring Danmarks egen hjemmeside, som du finder her.

Husk at vi hos Indlægsklinikken også kan hjæpe med råd og vejledning til det helt rigtige par sko til dine fødder. Vi har et godt udvalg af komfort sko, som støtter op om foden udstillet i butikken, som du selvfølgelig kan prøve.

Fakta om ømhed i fødderne

Her kan du få et hurtigt overblik over de vigtigste ting, du bør vide om ømme fødder.

  • Ømme fødder skyldes oftest sko, som ikke passer ens fødder
  • Et fodindlæg kan afhjælpe ømme fødder, fordi de sikrer en korrekt placering af foden i skoen.
  • Vi laver fodindlægget baseret på en fodanalyse – fodindlægget er altså altid unikt tilpasset dig.

Kontakt os gerne for mere information eller til en snak om, hvad indlæg kan gøre for dig.

Du finder vores kontaktinformation her.

Eller bestil tid online til en fodanlyse  allerede i dag – det er hurtigt og let.

 BOOK TID TIL EN KONSULTATION