Markus Krickau

Magnus Krickau Ketelsen – lidt af en hardhitter hvad angår cykelløb

Det er de små forskelle, der skaber grundlag for de store resultater

Cykelløb handler om træning, styrke og om at træne under optimale betingelser. Cyklen er vigtig, men styrken ligger i dine ben og fødder. Det handler om energioverførsel, og den primære energioverførsel kommer fra benene og fødderne til pedalerne.

Magnus er en målrettet og ambitiøs cykelrytter. Trods sine bare 16 år kører han mod de bedste U19 ryttere som for nogens vedkommende er mere fysisk udviklet end Magnus.

Markus Krickau
Markus Krickau – Vilje vinder over talent og de mange små indsatser skaber de store resultater

Medaljerne skabes gennem din forberedelse

På konkurrencedagen er det ikke den ældste der vinder, vinderen er den, der træder hårdest i pedalerne. Vinderen er den, som er med hele vejen og er bevidst om, hvor han skal placere sig, når målstregen nærmer sig.

Cykelløb er en ekstrem hård disciplin, der indgår en masse taktik og en lille smule held, men ingen af dele vil hjælpe dig, hvis der ikke er gjort den rette forberedelse.

Magnus efterlevet mottoet ”Vilje slår talent”. Talent kan give dig et forspring, men podiepladser vindes gennem den daglige træning.

Magnus Krickau
Mange små indsatser kan skabe de store resultater ikke mindst når hvert et sekund tæller – Magnus forsøger konstant at optimere sin træning herunder hvilke forhold der er afgørende for en god træning. Indlæg har gjort en forskel – de kompenserer for de ubalancer Magnus har på anden vis.

Optimering

Magnus går konstant efter at optimere sin træning og sin performance. Medaljer vindes gennem den daglige træning.

Når Magnus flyver over målstregen, så er det et øjebliksbillede på et langt forløb. Det er en eksplosion af vilje og energi op til afgørelsen – måske er det sekunder, der afgør placeringer sekunder fra guld til glemsel.

De placeringer der vindes og tabes på raceday, bliver skabt i et træningslokale, på en træningscykel eller på et løbebånd etc.

”Vilje slår talent – podiepladser vindes gennem den daglige træning”

Om at optimere sin træning og opnå den bedste effekt af træningsindsatsen

Små ting kan gøre en stor forskel. Hvis Magnus har den rette fodstilling, den rette vinkel i et knæ, kan Magnus træde bedre, og træning kan gennemføres med et mindre energiforbrug. Det handler om at aligne eller balancere kroppen. Der skal være mindst mulig støj og friktion i motorikken.

Justering af fodstilling for bedre træning og energioverførsel

Magnus har arbejdet på at opnå en bedre fodstilling en bedre fysisk rotation i sine knæ. Det kan hjælpe på en bedre energioverførsel. Magnus vidste, at der kunne være et problem med hans fødder, så Magnus henvendte sig til indlægsklinikken som er ortopæd eksperter og specialister på skoindlæg. Magnus fik foretaget en 3D fodanalyse hos Indlægsklinikken. Det var hurtigt tydeligt, at Magnus havde brug for noget svangstøtte, der kunne stabilisere hans knæstilling.

”Jeg kunne mærke straks jeg fik sålerne i mine sko, at det gav en ny støtte, det hjalp til en anden fodstilling og helt konkret hjalp det til en bedre fastholdelse af mine knæ. Jeg oplevede ikke længere at mine knæ trak ud til siden. Helt konkret kunne jeg mærke det, når jeg skulle træne squats. Mine knæ fik nu en mere retvendt possition, og det hjalp til, at jeg kunne træne med større belastning og dermed større træningseffekt – jeg er overhovedet ikke i tvivl om at en øget og mere træningsmængde vil betyde noget for min performance (Magnus Krickau Ketelsen).

Jeg bruger indlæg i mine fritidssko, i mine træningssko og når jeg cykler. Jeg er ikke i tvivl om at det hjælper på en bedre træningsformåen, men det efterlader også en bedre komfort, når jeg bare bevæger mig.

Vi kan også hjælpe dig gennem en grundig fodanalyse

Læs mere om den fodanalyse der ligger til grund for den optimering som Magnus har gennemgået. Der er tale om en individuel og gennemgående analyse – læs mere om fodanalyse

Hos Indlægsklinikken bringer vi her på hjemmesiden små eksempler fra en hverdag, hvor små justeringer gennem ortopædiske indlæg kan gøre en stor forskel for brugeren. Nogen gange handler det om at dæmpe en belastning, støtte en fod eller reducere en smerte eller, som her at hjælpe topatleter til at præstere bedre

 

Indlægsklinikken er ortopædskomagere med tilsammen næsten 50 års erfaring.

Et specialfremstillet fodindlæg fra Indlægsklinikken kan hjælpe dig med store eller små problemer, som du har med dine fødder. Vi er eksperter i at lytte til netop dine behov, og laver en skræddersyet løsning, som gør din hverdag lettere.

 

Kontakt os

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi