Sådan bliver et par håndsyede sko til…..fra hånden til foden.

Sådan bliver en håndsyet sko til….

Håndsyede sko er for de som ønsker noget særligt noget specielt eller som har individuelle eller særligt følsomme fødder. Vi laver håndsyede sko både efter bevilling og efter folks eget ønske og opdrag.

 

En af de seneste modeller som vores ortopædiskomagermester har begået.

Godt fodtøj kommer af godt håndværk – vi er ortopædiskomagere / ortopædiskomagermester

På Indlægsklinikken er vi ortopædiskomagere / ortopædiskomager Mester. Det vil sige, at vi er uddannede i fødder og fodtøj. Vi tillader os at kalde os ”eksperter i sko”. Dette ud fra vores mange års branche erfaring og det utal af fødder vi har set og hjulpet. Vi har ikke set alle fødder, men vi har nok set de fleste udfordringer.

Den første kontakt – det første møde

Når Indlægsklinikken er blevet kontaktet af en kunde med henblik på håndsyet fodtøj, er det første vi gør at invitere til et indledende møde.

På dette møde tager vi mål af fødder, og vi taler om, hvordan fodtøjet skal se ud.

Ofte medbringer kunden en sko, som du er inspireret af. Det kan være et billede eller en konkret model.

Baseret på det vælger vi materialer, såler, snøring, og hvad der ellers kunne være af hensyn der skal tages. Nu har vi så et visuelt billede af skoen, som beskrevet af dig, og som målt af vores ortopædiskomagere.

 

Vi laver en skitse baseret på den dialog vi har med kunden, vi finder sammen skafter som vi får leveret fra Nordic Orto Design, som er specialister i denne del. Vi laver det som vi er gode til, og der hvor andre kan gøre det bedre end os, søger vi hjælp til. Det betyder også at udvalget er større og mere individuelt.

Vi laver herefter en skolæst – en model i træ af din fod – Naturligvis baseret på de opmålinger vi har taget. Og det er herefter skabelonen for det følgende arbejde. Vi bygger dit fodtøj ud fra denne model.

Skolæster til brug for det videre arbejde –

 

Vi skaber din fod i træ. Herfra bygger vi så din sko således, at din sko har allerede mødt formen på dine fødder inden du tager dem på for første gang.

 

 

 

 

Allerede i den indledende samtale har vi talt om materiale valg. Vi får leveret skafterne til fodtøjet. Det vil sige, at skafterne er lavet af andre håndværkere baseret på vores mål – Dette i er kendelse af, at vi kan ikke være gode til det hele. Enhver detalje har sin specialist…her viser vi et bilede af nogle skafter

 

 

Efter hvert trin i processen skal fodtøjet hvile lidt inden vi går videre til næste trin. Syning, hæftning eller limning skal sætte sig.

 

 

 

Godt håndarbejde tager tid – Men noget er bare værd at vente på

 

 

Det tager 7-10 uger fra vores første møde til du kan afhente dine nye sko. Og i den periode er du forbi Indlægsklinikken et par gange, hvor vi justerer og afstemmer skoen. For hver arbejdsproces skal skoen stå og hvile lidt inden vi går videre til næste proces – derfor den lange produktionstid.

 

Alt er håndlavet. Den eneste maskine der bruges er når vi sliber. Det er en proces hvor de 3 T’er indgår tålmodighed, tilpasning og tid. Håndværk som i gamle dage.

 


Håndarbejde fra bunden

Hvorfor får man lavet håndsyede sko eller fodtøj

Der er primært to årsager til at folk opsøger os med henblik på at få lavet specialtilpasset fodtøj. Enten har du som kunde en særligt ønske omkring design og funktionalitet eller en særlig præference for farver og materialer – Det er altså dig der går efter den helt individuelle løsning. Oftest er det et særligt ønske omkring komfort, og det at vide, at ingen andre har en sko som mig.

En anden gruppe er de personer, som har behov for sko med særlige mål, hvor der kan være en bredde der skal tages hensyn til en høj svang, der skal håndteres osv. Dette foregår ofte på henvisning, og det hjælper de mange som har daglige udfordringer med deres fødder, så denne gruppe også kan opleve en god komfort eller i det mindste en lindring. Som ortopædskomager er det en særlig glæde, når vi kommer i mål med fodtøj til udfordrede personer.

Vi laver også til dig eller til en person som du vil give en unik sko

Du er naturligvis velkommen til at kontakte os, hvis du vil have en dialog omkring håndsyet sko eller støvler til dig selv eller en som er noget særligt for dig.

Hvis du vil give en håndlavet sko i gave til en som betyder meget for dig, kan du købe et gavekort hos os. Så vil du/I herefter blive inviteret til et indledende møde, hvor vi sammen skaber jeres fodtøj.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi