Slankekure virker ikke – kropsaccept er vejen frem

Mange slankekure virker på kort sigt, men ingen slankekure hjælper på lang sigt. På kort sigt kan mange nedbringe deres vægt, men langt de fleste falder tilbage på deres gamle vægt viser ny forskning. Foredrag om Myter og fakta om vægt, uligevægt og slankekure.

Foredrag med læge, forkser og ekspert i vægt Rasmus Køster-Rasmussen

Vi ved at kropsvægten bliver bestemt tidligt i livet og at den enkelte kun i ringe grad har kontrol over sin vægt. Livsstilsbaserede vægttabsprogrammer medfører kun sjældent varigt vægttab.

Selv de mest veludførte vægttabsprogrammer giver et varigt vægttab på blot 1,5-3,5 kg i gennemsnit. Modsat hvad de fleste tror mindsker deltagelse i vægttabsprogrammer ikke forekomsten af hjertekarsygdomme – heller ikke for mennesker med type-2 diabetes eller forhøjet blodtryk.

Tyndhed eller sundhed?

Men hvad er det egentlig vi vil have? Tyndhed eller sundhed? Motion og grøn kost er sundt uanset om formålet er at opnå et vægttab eller ej.

Mange vil kunne acceptere fysisk aktivitet som en meningsfuld erstatning for vægtkontrol. Skridttælleren i telefonen kan være en metode til at frigøre os fra vægten. 

Vi er alle opflasket med en grundidé om, at selvfølgelig skal tykke mennesker tabe sig, så det er en opfattelse, der er svær at give slip på. Men måske skal vi lade de tykke være tykke i fred, og så i stedet koncentrere os om at bedre deres helbred i stedet

På længere sigt synes løsningen at være et vægtneutralt sundhedsbegreb med kropsaccept, intuitiv spisning og nydelsesfuld bevægelse. 

Om foredragsholder

Rasmus Køster-Rasmussen er forsker ved Københavns Universitet, læge på Vesterbrogade og ekspert i vægt. Tag med på en rejse ind i vægtens verden som vender op og ned på det du tror du ved om vægt, kost og sundhed.  Rasmus Køster-Rasmussen er medudvikler af podcastserien Radio Ligevægt og Ligevægt en tværfaglig organsisation om vægt, som gentænker den tilgang der har været til vægt og overvægt i sundhedssystemet.

 

Tid, sted og tilmelding

Foredrag foregår i Indlægsklinikkens lokaler på Vesterbrogade 94

9. marts kl 18.00 – 19.30

Tilmelding ved indbetaling af kr 50 på Mobilepay med teksten “Rasmus”. Mobilepay nummer 54 24 38. (Indlægsklinikken). Der vil i forbindelse med foredraget blive serveret et let traktement bestående af lidt kiks, frugt oa. samt lidt drikkevarer.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi