Sommertid er sandaltid – når temperaturen stiger finder vi sandalerne frem :-). Et par gode råd, når du skal vælge sandaler.

Sommertid er sandaltid

Det er altid en fornøjelse at finde sandalerne frem. Sandaler forbinder vi med forår og sommer, det betyder luft til fødderne, vi forbinder det med ferie og et lidt lettere liv fri fra det tunge fodtøj og overtøj – sandaler betyder let påklædning.

Hos Indlægsklinikken har vi netop fået et stort sortiment af sandaler. Sidste år forsøgte vi os med lidt slippers med 2 remme og enkelte andre modeller. Det viste sig at være ret populært – nu prøver vi med et udvidet sortiment, så er der mere at vælge imellem.

Dame slippers Dame slippers

Hvad skal du kigge efter når du vælger sandaler?

En sandal er en beklædningsgenstand for mange, og bruges i et utal af situationer lige fra en tur i haven, en gåtur langs stranden, til sammenkomster, indkøb og i arbejdsmæssige sammenhænge. Så den gode sandal er den som fanger funktionaliteten til den eller de situation den skal bruges i.

Når du skal vælge sandaler er der en tommelfingerregel. Desto flere remme desto flere justeringsmuligheder. Jo bedre du kan justere sandalen desto større komfort vil du opleve. Der skal være plads til lige at give lidt mere plads eller spænde sandalen, hvor der er behov for det.

Med eller uden hælrem og hælkappehælstøtte eller ikke

Det kommer helt an på hvad sandalen skal bruges til. Er det et stykke fodtøj, hvor du bare hurtigt skal kunne stikke fødderne i, så er hælkappen eller hælrem ikke så vigtig, så er den bare i vejen. Men skal du gå en del med sandalen, bevæge dig rundt, så er det en fordel med noget hælstøtte, så sandalen sidder godt på foden – Det kan for nogen være anstrengende at gå med sandaler uden hælrem/kappe, du går og spænder og knuger fødderne for at holde sandalen på plads – med en hælløsning bliver sandalen, hvor den skal være.

Det kan for nogen være anstrengende at gå med sandaler uden hælrem/kappe, du går og spænder og knuger fødderne for at holde sandalen på plads

Hælrem eller hælkappe – Er det ikke bare det samme?

Hælrem eller hælkappe. Hælrem kan give mere luft og frihed til din hæl, men kan også genere din achillessene fordi den ofte hviler på senen. Løsningen med en hælrem er mere luftig, og vil kunne fungere også til brede hæle.

Hælkappen har den fordel, at den holder din fod bedre på plads i sandalen, mindre rotation og bedre greb om hele hælen. Har du således brug for let støtte for at kompensere for en ubalance i din fodstilling, så vil en sandal med en hælkappe ofte være den bedste løsning for dig. En god sandal med en fast hælkappe kan give den samme støtte som en god sko.

Har du således brug for let støtte for at kompensere for en ubalance i din fodstilling så vil en sandal med en hælkappe ofte være den bedste løsning for dig.

Så er der valg af såler

Her handler det om at komfort skal møde funktionalitet. Skal du gå meget, må det gerne være en sandal, som giver en god stødabsorbering, er sandalen primært til pænt brug eller arbejdsbrug, kan du formentlig nøjes med lidt lettere løsning. Men find ud af om det handler om byvandring, indkøb ting, hvor du er aktiv, eller er det mere stillesiddende og stillestående.

I samme forbindelse kunne man ligge kigge på om sandalen skal være skridsikker

Valg af design

Det kan vi ikke sige så meget om, for det afgør de øjne der ser på sandalen. På samme måde som det er den der har sandalen på, der ved, hvor den trykker, og hvor godt den sidder.

 Mange modeller findes i forskellige farver, skal det være hvid, sort, blå eller noget helt andet.

Sommertid er sandaltid – kig forbi vores vinduer, kig ind i butikken. Lad os få en snak om sommer og sandaler.

Kan jeg bruge indlægssåler i sandaler?

Det kommer an på sandal og indlæg. Køber du de sandaler, som indlægsklinikken har i sortiment, så kan  mellemsålen tages ud af sandalen og erstattes med et individuelt tilpasset indlæg – så ja du kan bruge Indlægssåler i sandaler. Men lad os tage en snak først.

 

Indlægsklinikken eksperter i fødder og fodtøj

Hos Indlægsklinikken er vi eksperter i fødder og fodtøj – vi tager gerne en uforpligtende dialog om valg af fodtøj uanset, hvor du måtte have købt det. Vi abejder hver dag for bedre fødder. Vi skaber balancer, hvor der er ubalancer, og vi retter op, hvor vi ser skævheder.

Fra elitesportfolk til folk med udfordrede fødder – tilgangen er den samme

Vi hjælper alle fra elitesportsudøver, til de mange som er i en “hverdagssituation” og ikke mindst, de som har udfordringer med fødderne.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi