Indlægssåler /skoindlæg

Et fodindlæg er et indlæg, du placerer i din sko, hvis du eksempelvis har smerter i fødderne eller ømme fødder. Hos Indlægsklinikken laver vi unikt tilpassede indlægssåler.

Ligesom du formentlig har forskellige stykker tøj på til forskellige situationer som arbejde eller sport, er det også vigtigt at have de helt rigtige indlæg til sko til den helt rigtige lejlighed. Det kunne for eksempel være, at du med fordel kan bruge vores specialfremstillede indlæg til sko, når du dyrker sport, hvis du står eller går meget på dit arbejde, eller hvis du har smerter eller betændelse i fødderne. Typen af indlæg til sko du har behov for varierer også alt efter, hvorfor du har behov for et skoindlæg. Du har for eksempel brug for en type indlægssål, hvis du har nedsunken forfod men en anden type indlæg til sko, hvis du har platfod. Derfor vil vi naturligvis altid anbefale et individuelt tilpasset skoindlæg, som dem du får her i Indlægsklinikken.

Mange mennesker tænker ikke over, at når føddernes stilling ikke er korrekt, så bliver der trukket i musklerne hele vejen op igennem kroppen. Forestil dig et fundament på et hus, der er skævt. Her vil væggene også blive skæve med tiden. Dine fødder er fundamentet, og hvert et skridt du tager har betydning for resten af din krop.

Fødderne er en meget vigtig del af din krop. Dine fødder bærer dagligt hele din kropsvægt og er derfor af meget stor betydning, når det kommer til dit velbefindende. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dine fødders helbred. 

Individuelt tilpassede skoindlæg

Mennesker er forskellige og det gælder selvfølgelig også vores fødder. Så hvis du har problemer såsom smerter i fødderne, er det vigtigt, at du får individuelt tilpassede indlægssåler, så du kan få den optimale behandling og oplevelse af indlægget. Hos os får du derfor ikke et massefremstillet produkt eller one-size-fits-all fodindlæg. Vi lytter til dine behov og udfordringer og designer vores indlægssåler, så det passer til netop dig. På den måde bliver komforten af indlægget og brugen af indlægssålen helt optimal. Det er særligt relevant med individuelt tilpassede fodindlæg, når det indgår som en del af en behandling til for eksempel nedsunken forfod eller betændelse i svangsenen. Her skal fodindlæggets pasform være optimal, sådan at dine symptomer mildnes eller helt forsvinder. I værste fald kan dårligt fodtøj og dårligt lavede indlæg til sko være med til at forværre symptomerne. Vores fokus er derfor at skabe de helt rigtige skoindlæg til dig. Du kan derfor trygt lægge dine fødder i vores hænder.

Du kan bruge indlægssåler i alle typer af sko, og det kan være, at du har behov for et skoindlæg i nogle typer af sko men ikke andre. Derfor laver vi indlæg, som kan passe i f.eks. dine arbejdssko, dine kondisko, dine håndboldsko eller dine skistøvler.

Vi har også komfortsko

Oftest kan et godt designet indlæg til sko være lige det, som dine fødder har brug for. Det kunne for eksempel være ved nedsunken forfod eller betændelse i svangsenen. Dog er det helt rigtige fodtøj også et vigtigt redskab for at give dine fødder den ro, affjedring og støtte, som de har behov for i dagligdagen. Det ønsker vi selvfølgelig også at have fokus på her i Indlægsklinikken. Derfor tilbyder vi udover fodindlæg også komfortsko, så dine fødder fortsat kan have det behageligt. Kom forbi klinikken for at høre om vores udvalg af komfortsko, som passer lige netop dig eller læs meget mere om vores produkter her på siden.

Hvem kan bruge et fodindlæg

Der er ingen grænser for, hvem der kan bruge et fodindlæg, men nogle vil selvfølgelig få mere glæde af det end andre. Et skoindlæg kan bruges i alle typer af sko lige fra skistøvlerne, til stiletterne og til håndboldskoene. Det eneste krav er, at indlægssålen kan være i skoen. Ofte vil der være nogle situationer, hvor du har behov for at bruge et fodindlæg. Det kan for eksempel være ved løbetræning på hårdt underlag, hvor fødderne, hofterne og knæene bliver meget belastede, eller hvis du har hårdt fysisk arbejde, hvor du går meget.

Et fodindlæg kan bruges til at aflaste foden og sikre den rigtige position i skoen, sådan at du ikke forværrer eventuelle skader. Derudover kan et indlæg naturligvis også bruges til at lindre eller helt afhjælpe, hvis du har smerter i fødderne eller ømme fødder.

Kan jeg bruge indlæg

Som udgangspunkt kan alle bruge indlægssåler i deres sko. Men hvilken type skoindlæg, du bør få, afhænger af behovet for indlæg. Du kan eksempelvis med fordel bruge et fodindlæg, hvis du ofte har trætte eller ømme fødder, hvis du har smerter i fødder, knæ og/eller hofte ved løb, eller hvis du har meget fysisk arbejde på hårdt underlag. Du kan også få skoindlæg, hvis du har brug for at forbedre fodstillingen i skoen. Det kan for eksempel være tilfældet ved hallux valgus (skæv storetå), hulfod eller platfod.

Du kan bruge indlæg i alle typer af sko lige fra skistøvler til håndbold- og løbesko, til pæne arbejdssko og sikkerhedssko. Det eneste krav til skoen er, at der skal være plads til indlægget.

Du kan også læse mere om skoindlæg i forbindelse med fodlidelser her:

Hvilke type skoindlæg findes der?​

Hos Indlægsklinikken laver vi to typer indlægssåler: individuelle indlæg og støbte indlæg. Begge fodindlæg er individuelle forstået på den måde, at de er lavet helt og aldeles til dine fødder. Lige meget om du vælger et støbt skoindlæg eller et individuelt skoindlæg, kan du være sikker på ordentligt håndværk skabt til dine fødder. Forskellen på de to typer af indlægssåler er måden, de bliver fremstillet på. De individuelle indlægssåler bliver til på baggrund af en 3D-scanning, mens vores støbte skoindlæg laves ud fra en gipsstøbning – deraf navnet støbte indlæg.

Indlæggene kan laves i mange forskellige materialer alt efter behov.

Tilskud til fodindlæg

Du har mulighed for at få tilskud/bevilling fra kommunen, hvis du opfylder nogle kriterier. Det kunne f.eks. være leddegigt, diabetes eller problemer med at have en funktionel dagligdag. Det er noget kommunen vurderer ud fra en journal fra en speciallæge.

Processen for at søge tilskud fra kommunen.

  1. Hevend dig til egen læge
  2. Hvis lægen vurderer det er nødvendigt, så får du henvisning til ortopædkirurg/speciallæge
  3. Herefter kan du søge tilskud hos borgerservice/kropsbårende hjælpemidler

Husk: Der er frit leverandørvalg. Det vil sige, at du selv bestemmer, hvor du benytter dit tilskud/bevilling.

Sygesikring Danmark giver et tilskud på 400kr til et par indlæg (200kr pr. stk.).

Du behøver naturligvis ikke at gå til lægen for at få et fodindlæg. Hos Indlægsklinikken vurderer vi, om du har behov for indlæg.

Læs mere om vores produkter her

Skoindlæg, der bliver lavet på baggrund af af en 3D-scanning af din fod. Indlæggene er tilpasset til dig og dine fødder. Indlæggene kan passe i alle sko.

Støbte skoindlæg

Støbe skoindlæg er ligesom 3D-skoindlæg unikt tilpasset dine fødder. Forskellen er måden, hvorpå indlæggene bliver fremstillet. Støbte skoindlæg bliver lavet ud fra et støbt aftryk af din fod.

Komfortsko

Hos Indlægsklinikken giver vi gerne råd og vejledning om, hvilke sko, der er optimale til dine fødder. Du finder et udvalg af sko, der egner sig godt til stabilisering, afvikling og fejlstillinger i fødderne.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi