Hovedpine

Har du ofte hovedpine? Måske går du nærmest dagligt rundt med en hovedpine. Der ligger oftest noget bag disse smerter. Ikke mange tænker over det, men hovedpine kan faktisk stamme helt nede fra fødderne pga. forkert fodstilling. På denne side vil du kunne læse meget mere om hovepine og sammenhængen mellem forkert fodstilling, og hvad der kan afhjælpe på smerterne. Indlægsklinikken kan hjælpe dig, hvis du oplever gener som hovedpine. Book gratis din tid online i dag.

Indlæg mod hovedpine

Vores fødder er hele fundamentet for de skridt vi tager hver dag. Derfor kan din fodstilling også have indflydelse på resten af kroppen. Hvis dine fødder ikke har korrekt stilling, så bliver musklerne op igennem hele kroppen påvirket af det. Det kan sågar påvirke hele din kropsholdning, så smerterne bevæger sig videre op i knæ, hoften, lænden og skuldre. Alle disse spændinger igennem hele kroppen kan også give hovedpine.

Hvis dine hovedpine stammer fra en lidelse i fødderne, så kan et fodindlæg fra Indlægsklinikken rette op på din fodstilling og med tiden også din kropsholdning. Derved kan du slippe for at gå rundt i flere dage i træk med hovepine.

Fodanalyse og 3D-scanning

Hos Indlægsklinikken er vores indlæg specielt lavet til dig, så du får de helt rette indlæg, der passer til lige netop dit behov. Vi laver indlæggene baseret på en fodanalyse, som er en kombination af en konsultation og en 3D-scanning af foden. 

Ved konsultationen taler vi om dig og dit behov for indlæg. Scanningen bruges som grundlag for dit unikke fodindlæg. Vi laver to typer af indlæg: individuelle indlæg og støbte indlæg. De er begge to speciallavede indlæg, som er skabt til dig. Forskellen er blot metoden, der bruges til at fremstille indlæggene. Du kan læse mere om vores indlæg her

Hvorfor får man hovedpine på grund af forkert fodstilling?

Rigtig mange mennesker går rundt med ondt i hovedet næsten dagligt. Smerterne kan være ulidelige, og ofte er der tale om spændingshovedpine. Der kan være mange forskellige årsager til, at man får hovepine. I mange tilfælde kan hovedpinen stamme fra forkert fodstilling. Det kan selvfølgelig også være mange andre ting. Men det kan være en god idé at tjekke, om hovedpinen kunne have rod i fødderne. Når fodstillingen er forkert, kan der ske et vrid op gennem kroppen. Det svarer lidt til, hvis fundamentet på et hus er skævt, så vil væggene også blive skæve. 

Hvis mellemfoden ikke laver sit arbejde korrekt og giver den affjedring, der er brug for, så får du stød op igennem hele kroppen. Lige netop det kan give hovedpine. Bestil en tid online og få råd og vejledning, så du kan slippe for den ulidelige hovedpine. Du kan også læse mere om de forskellige fodlidelser.

Behandling

Sko
Det er også alfa omega, at du sørger for at have dine indlæg liggende i et par gode sko, som hverken er for små, smalle eller for store. Spørg os gerne til råds i butikken, om hvilke sko, der er bedst for lige netop dig. Husk at brug dine skoindlæg i alle dine sko. På den måde opnår du et bedre resultat og bliver hurtigere smertefri.

Træning
Udover at et indlæg kan hjælpe på at korrigere fodstillingen, så er det i mange tilfælde også en rigtig god idé at lave nogle øvelser, der styrker fødderne.

Øvelserne kan være specifikke øvelser til dine fødder, men endnu bedre hvis du træner hele din krop. 

Ved at træne hele kroppen, styrker du ikke kun muskler og sener i fødderne, men også i resten af kroppen. På den måde er hele kroppen med til at bære din vægt. Jo mere muskelmasse du har i din krop, jo nemmere er det for din krop at bære dig rundt. Dermed vil der ikke komme et ligeså stort pres på dine fødder.

Få gode råd hos Indlægsklinikken til, hvordan du kan lave øvelser, der er gode for dine fødder. 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi