Formstøbte indlægssåler

Individuelt fremstillede skoindlæg til dine fødder

Indlægsklinikken laver alle former for individuelt fremstillede fodindlæg i mange materialer til dine fødder. Vi laver alt inden for ortopædiske fodindlæg.

Hos Indlægsklinikken laver de dygtige ortopædiskomagere alle former for individuelt fremstillede skoindlæg, som passer netop til dig og dine behov. Hvad er så forskellen på støbte fodindlæg og individuelt fremstillede fodindlæg, kan du måske undres over, når du ser vores produkter? 

Støbte fodindlæg er også individuelt fremstillede skoindlæg unikt fremstillet til brugeren. Men hvor vores andre individuelt fremstillede fodindlæg baseres ud fra et aftryk lavet på maskine, laves de støbte fodindlæg ud fra et gipsaftryk af dine fødder. 

De individuelle skoindlæg kan laves af flere forskellige former for materiale, og forskellige typer af fodindlæg laves også. Der bruges både bløde og hårde materialer afhængig af brugen og behovet for fodindlægget. 

Vi laver helsålsindlæg, som du kan bruge i et bestemt par af dine egne sko, 3/4 indlæg, som du med fordel kan benytte, hvis du eksempelvis lider af platfod, hælspore, ligtorne, og typiske indlæg til for eksempel at løfte svangen. Kort sagt er der mange forskellige typer af fodindlæg, og et indlæg er ikke bare et indlæg. Det er et solidt stykke håndværk unikt tilpasset dig og din situation, så dine fødder kan blive aflastet bedst muligt.

Sådan foregår processen

Der findes, som nævnt, mange forskellige typer fodindlæg. Fælles for dem alle er, at de er tilpasset dine fødder. Før vi kan tilpasse skoindlæggene, skal vi naturligvis kende dine fødder. Derfor laver vi en analyse af fødderne og en 3D-scanning. Processen foregår sådan her:

1. Du booker en tid til scanning af fødder i klinikken. Det kan du gøre enten online eller ved at ringe til os. Du kan se en video og læse mere om vores fodanalyse her.

2. Medbring gerne et par sportssko eller andre sko med plads til indlæg, som du gerne vil bruge fremadrettet. Hvis du endnu ikke har fundet det rette par sko, kan vi rådgive omkring fornuftigt fodtøj.

3. Til konsultationen starter vi med at tale om dig og dine behov. Vi finder sammen ud af formålet med dine nye fodindlæg og hvilken type indlæg, der vil passe dig.

4. Vi tager herefter mål af dine fødder. Det gør vi ved hjælp af vores smarte fodscanner, som måler dine fødder hurtigt og effektivt. Scanningen giver os et billede af de trykbelastninger, som findes under foden. Scanningen af foden sendes til vores computer. Ud fra scanningens resultat, går vi i gang med at lave dine nye, unikke indlæg.

5. Inden for 7-12 hverdage er fodindlæggene færdige. Når de er klar, kontakter vi dig.

6. Vi anbefaler, at du går i gang med at anvende dine individuelt tilpassede skoindlæg så hurtigt som muligt. Men start dog med at bruge dem maksimum et par timer om dagen, så dine fødder kan vænne sig til dem. Husk at lytte til din krop i forhold til, hvad der føles rigtigt og behageligt. Efter cirka 5-7 dage kan du begynde at bruge dem i længere tid ad gangen. Forsøg dig gerne frem og se, hvad der er det rette for dig.

7. Efter 3-5 uger vil du begynde at kunne mærke effekten af fodindlæggene.

Specialindlæg til alle

Du kan bruge vores speciallavede fodindlæg, når du for eksempel skal dyrke idræt som løb eller håndbold, eller i dagligdagen på arbejdet eller derhjemme. Udformningen af indlægget baseres på din brug af fodindlægget og behovet. Du kan derfor sagtens bruge et af vores fodindlæg i dine håndboldsko, fodboldstøvler, løbesko, skistøvler, hverdagssko, vandrestøvler, kondisko, sikkerhedssko og så videre. Der skal bare være plads til indlægget i skoen.

 

Individuelt fremstillede skoindlæg er samtidigt indlæg, som kan benyttes af alle uanset problemets art. Vi har blandt andet lavet fodindlæg til gigtpatienter, diabetikere, folk med nedsunken forfod, sportsfolk og personer, som let fik ømme og trætte fødder.

Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl om, om individuelt fremstillede fodindlæg er det rette for dig. Du finder vores kontaktinformation her.

Alle vores indlæg bliver lavet af dygtige ortopædiskomagermestre, som er eksperter i fodindlæg. Vores ortopædiskomagere har stor erfaring inden for fodindlæg og skal nok sørge for, at du igen kan gå behageligt.

FAKTA OM INDIVIDUELT FREMSTILLEDE FODINDLÆG TIL DINE SKO

  • Individuelt fremstillede fodindlæg kan laves som helsålsindlæg, almindelige indlæg og 3/4 indlæg
  • Vores indlæg kan bruges af alle
  • Individuelt fremstillede skoindlæg laves ud fra en 3D-scanning af din fod.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi