Knyster

Har du knyster på foden? Enten på storetåen eller lilletåen. På denne side vil du kunne læse meget mere om knyster, og hvad der kan afhjælpe på smerterne. Få indlæg, der kan hjælpe dig med en smertefri hverdag. Indlægsklinikken kan hjælpe dig, hvis du oplever gener og smerter på grund af knyster eller andre lidelser, der giver smerter i fødderne. Book din tid online i dag.

Indlæg mod knyster

Går du rundt med smerter i fødderne hver dag, så er det vigtigt, at du får undersøgt, hvad årsagen er. Indlægsklinikken kan hjælpe dig med et indlæg. Sammen med et par gode sko og evt. en skinne, kan det hjælpe dine tæer på plads igen og rette dine tæer og fødder op således, at du slipper for smerter. Jo hurtigere du finder årsagen til dine problemer med fødderne, jo lettere er det at rette op på fodstillingen. Husk at dine fødder er fundamentet for hele din kropsholdning, og de skal bære rundt på dig hver dag resten af livet.

Fodanalyse og 3D-scanning

Hos Indlægsklinikken er vores indlæg specielt lavet til dig, så du får de helt rette indlæg, så du kan slippe af med dine knyster. Vi laver indlæggene baseret på en fodanalyse, som er en kombination af en konsultation og en 3D-scanning af foden. Ved konsultationen taler vi om dig og dit behov for indlæg. Scanningen bruges som grundlag for dit unikke fodindlæg. Vi laver to typer af indlæg: individuelle indlæg og støbte indlæg. De er begge to speciallavede indlæg, som er skabt til dig. Forskellen er blot metoden, der bruges til at fremstille indlæggene. Du kan læse mere om vores indlæg her. Alle vores indlæg fremstilles af vores dygtige ortopædiskomager.

Hvad er knyster

Knyster på fødderne kan forekomme flere steder. De mest typiske steder er knyster på indersiden af foden ved storetåen og på ydersiden af foden ved lilletåen. Her er dine fødder meget udsat for pres. Fødderne bliver især presset, hvis man går meget i høje hæle, for små sko eller for smalle sko.

Tæerne har fået så stort et pres, at de begynder at bøje ind mod de andre tæer. Det skaber gener både for tæerne ved siden af, men også generelt for hele foden, da foden blive skubbet helt skævt.

Knyster på foden kommer ofte på grund af hallux valgus (skæv storetå).

Behandling af knyster

Den mest effektive behandling mod knyster på foden er at sørge for at få rettet fødderne op. Dette gøres bedst ved en kombination af gode sko med plads til tæerne og speciallavede indlæg. Kontakt Indlægsklinikken for at få den helt rette rådgivning til dine fødder.

Lindring af knyster

Er du uheldig, at du har fået knyster, så kan du godt lindre smerterne. Her får du nogle gode tips til, hvordan du kan aflaste og lindre ømme knyster.

 

 1. Ispose
  Køl de ømme steder af med en ispose. Husk det anbefales kun at køle af 20 minutter af gange. Læg gerne et viskestykke eller lignende mellem hud og ispose, så du ikke får frostskader.
 2. Sko i den rigtige størrelse
  Det er meget vigtigt, at dine sko hverken er for små eller store. Men især at de ikke er for smalle. Det er gerne sådan knyster opstår. Der skal være ordentlig plads til tæerne, men der må heller ikke være for meget plads, så du svømmer rundt i skoene.
 3. Massage
  Giv fødderne let massage, så vævet omkring storetåen holdes blødt og storetåen bliver mere fleksibel.
 4. Varmt fodbad
  Et varmt fodbad er altid godt. Det beroliger muskler og led, og letter der ved smerten.
 5. Hæv fødderne
  Et godt tip er også at hæve fødderne, når du sidder stille. F.eks. kan du tage nogle puder, et tæppe eller en dyne og lægge fødderne på. 

Valg af fodtøj

Det er utrolig vigtigt at vælge noget ordentligt fodtøj, når man har problemer med fødderne. Sammen med indlæggene afhjælper det, de smerter og gener du måtte have på grund af f.eks. knyster på foden. Indlægsklinikken kan give dig råd og vejledning til at vælge det rette fodtøj, når du får lavet indlæg.

Undgå høje hæle, for små sko og for smalle sko.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi