Hallux Valgus / Skæv storetå

Lider du af hallux valgus – skæv storetå, og er generet af smerter? På denne side vil du kunne læse meget mere om hallux valgus. Du kan blandt andet lære mere om årsagerne til skæv storetå, og hvordan fodindlæg kan afhjælpe denne lidelse. Indlægsklinikken kan hjælpe dig med det helt rigtige indlæg, hvis du har en skæv storetå. Book din tid online i dag.

Indlæg mod skæv storetå

Det er meget generende at have ondt i fødderne hver dag. Men du behøver slet ikke at rende rundt med den evige smerte. Hos Indlægsklinikken kan vi hjælpe dig af med smerterne, du måtte have i forbindelse med hallux valgus. Kom til at gå behageligt igen med indlæg, så du får den korrekte støtte til dine fødder. Kontakt Indlægsklinikken og hør nærmere om dine muligheder.

Fodanalyse og 3D-scanning

Hos Indlægsklinikken er vores indlæg specielt lavet til dig, så du får de helt rette indlæg, der afhjælper hallux valgus. Vi laver indlæggene baseret på en fodanalyse, som er en kombination af en konsultation og en 3D-scanning af foden. Ved konsultationen taler vi om dig og dit behov for indlæg. Scanningen bruges som grundlag for dit unikke fodindlæg. Vi laver to typer af indlæg: individuelle indlæg og støbte indlæg. De er begge to speciallavede indlæg, som er skabt til dig. Forskellen er blot metoden, der bruges til at fremstille indlæggene. Du kan læse mere om vores indlæg her. Alle vores indlæg fremstilles af vores dygtige ortopædiskomager.

Hvad er hallux valgus (skæv storetå)?

En skæv storetå er, når storetåen peger i retning mod lilletåen. Det kan give store gener for indersiden af foden, og den knogle, der er i storetåen. Men det kan også give store gener til tæerne lige ved siden af storetåen, da storetåen presser på de andre tæer. Udover at det gør ondt i selve storetåen, så kan der også være smerter i tæerne ved siden af. Man kan både opleve trykgener på storetåen og tæerne ved siden af. En skæv storetå kan også have følger som f.eks. knyster.

Hvad er årsagerne til hallux valgus/ skæv storetå?

Der er ikke beviser for, at hallux valgus (skæv storetå) er arveligt. Til gengæld mener man, at kvinder der går meget i høje hæle eller for smalle sko. Tilstanden ses ikke lige så ofte hos mænd. Folk med brede fødder er mere udsat for at få en skæv storetå.

I nogle tilfælde mener man også, at en skæv storetå kan være fremprovokeret af platfod.

Behandling af hallux valgus (skæv stortå)

Den bedste behandling af hallux valgus er en kombination af gode sko, indlæg og evt. en skinne, der kan holde storetåen lidt på plads. Skinnen er et indlæg mellem storetå og tåen ved siden af, som kan lindre smerten.

Mange lidelser i fødderne kan trænes væk med små øvelser. Desværre kan man ikke rigtig træne en skæv storetå væk, da det er selve knoglen, der er blevet skæv.

Hvis tæerne eller fødderne er meget ømme, kan man eventuelt lindre med lidt afkøling med en ispose. Husk ikke at have isposen på for længe. Det anbefales max. 20 – 30 minutter.

Dine fødder er hele fundamentet for din kropsholdning, og kan give smerter mange andre steder i kroppen, hvis ikke lidelserne behandles. Derfor er det vigtigt at finde årsagen til, at du har ondt i fødderne.

Valg af fodtøj

Udover et indlæg, er det vigtigt, at du tænker over, hvilke sko du går i. Sørg for, at skoen passer ordentligt, undgå høje hæle, brug dine indlæg i alle sko. Husk at du også sagtens kan bruge dine indlæg i trænings- og løbesko. Hvis du står eller går meget på arbejdet, er det også rigtig vigtigt, at du husker at bruge indlæg i dine arbejds- eller sikkerhedssko. Indlægsklinikken kan give råd og vejledning til valg og fodtøj.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi