Smerter i lænd

Har du smerter i lænden? Måske mærker du smerter, hver gang du tager et skridt, når du sidder eller ligger ned. Der ligger oftest noget bag disse smerter. Nogle gange stammer smerter i lænden faktisk fra fødderne pga. forkert fodstilling. På denne side vil du kunne læse meget mere om smerter i lænden, og hvad der kan afhjælpe på smerterne. Indlægsklinikken kan hjælpe dig, og finde frem til om årsagen kunne stamme fa dine fødder. Book din tid online i dag.

Indlæg mod smerter i lænden

Rigtig mange mennesker oplever lændesmerter dagligt. De fleste går til f.eks. fysioterapeut eller massage. Det hjælper måske for et kort øjeblik, men hvis smerterne egentlig kommer pga. forkert fodstilling, så hjælper massage ikke i længden. Dog kan det være rigtig fint med massage til at lindre smerterne og blødgøre musklerne.

Vores fødder er hele fundamentet for de skridt vi tager hver dag. Derfor kan din fodstilling også have indflydelse på resten af kroppen. Hvis dine fødder ikke har korrekt stilling, så kan der ske et vrid i kroppen, hvilket kan give gener i lænden. Det kan sågar påvirke hele din kropsholdning, så smerterne bevæger sig videre gennem resten af kroppen. Alle disse spændinger igennem hele kroppen kan også give hovedpine.

Hvis dine smerter i lænden stammer fra en lidelse i fødderne, så kan et fodindlæg fra Indlægsklinikken rette op på din fodstilling og med tiden også din kropsholdning.

Fodanalyse og 3D-scanning

Hos Indlægsklinikken er vores indlæg specielt lavet til dig, så du får de helt rette indlæg, der passer til dit behov. Vi laver indlæggene baseret på en fodanalyse, som er en kombination af en konsultation og en 3D-scanning af foden. 

Ved konsultationen taler vi om dig og dit behov for indlæg. Scanningen bruges som grundlag for dit unikke fodindlæg. Vi laver to typer af indlæg: individuelle indlæg og støbte indlæg. De er begge to speciallavede indlæg, som er skabt til dig. Forskellen er blot metoden, der bruges til at fremstille indlæggene. Du kan læse mere om vores indlæg her.

Hvorfor får man smerter i lænden?

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får smerter i lænden. I mange tilfælde kan smerter i lænden stamme fra forkert fodstilling. Smerter i lænden kan bl.a. være forårsaget af platfod og nedsunken forfod. Ved de to lidelser i fødderne bliver fodstillingen forkert, og der bliver trukket i musklerne op igennem kroppen. Det svarer lidt til, hvis fundamentet på et hus er skævt, så vil væggene også blive skæve. 

Hvert et skridt vi tager, har betydning for resten af kroppen. Hvis dine fødder ikke har den korrekte stilling og affjedring, så kan det trække i musklerne i hele kroppen eller give stød op igennem kroppen.

Derfor kan det være en god idé at få tjekket fødderne, hvis du mærker skavanker som f.eks. ondt i knæ, lænd og hofter. Besøg Indlægsklinikken og bliver klogere på, hvad du kan gøre for dine fødder og din krop. Du vil blive overrasket over, hvor meget et fodindlæg kan gøre for dig og dit velbefindende.

Øvelser

Udover at et indlæg kan hjælpe på at korrigere fodstillingen, så er det i mange tilfælde også en rigtig god idé at lave nogle øvelser, der styrker fødderne.

Øvelserne kan være specifikke øvelser til dine fødder og lænd, men endnu bedre hvis du træner hele din krop. 

Ved at træne hele kroppen, styrker du ikke kun muskler og sener i fødderne, men også i resten af kroppen. På den måde er hele kroppen med til at bære din vægt. Jo mere muskelmasse du har i din krop, jo nemmere er det for din krop at bære dig rundt. Dermed vil der ikke komme et ligeså stort pres på dine fødder.

Få gode råd hos Indlægsklinikken til, hvordan du kan lave øvelser, der er gode for dine fødder. 

Valg af fodtøj

Det er også en god idé at få tjekket om dine sko er velegnede til dine fødder og eventuelle fodlidelser. Hos Indlægsklinikken kan du få råd og vejledning til valg af fodtøj. Vi har også et udvalg af komfortsko, som er velegnede til at afhjælpe de forskellige fodlidelser. Husk at brug dine skoindlæg i alle dine sko. Lige meget om det er vandresko, løbesko eller arbejdssko. Her er det endda ekstra vigtigt, da du bruger dine fødder meget.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi