Smerter i skinneben / ondt i benene fra knæene og ned

Har du smerter i skinnebenene? Mange oplever at få ondt i skinnebene ved gang eller efter løb. Der ligger oftest noget bag disse smerter. Ofte stammer smerter i skinnebenen faktisk fra fødderne pga. forkert fodstilling. På denne side vil du kunne læse meget mere om ondt i benene fra knæene og ned, og hvad der kan afhjælpe på smerterne. Indlægsklinikken kan hjælpe dig, hvis du oplever gener som smerter i skinnebenen. Book din tid online i dag.

Indlæg mod smerter i skinneben

Vores fødder er hele fundamentet for de skridt vi tager hver dag. Derfor kan din fodstilling også have indflydelse på resten af kroppen. Hvis dine fødder ikke har korrekt stilling, så bliver musklerne op igennem benet påvirket af det. Det kan sågar påvirke hele din kropsholdning, så smerterne bevæger sig videre op i knæ, hoften, lænden og skuldre. Alle disse spændinger igennem hele kroppen kan også give hovedpine.

Hvis dine smerter i skinnebenene stammer fra en lidelse i fødderne, så kan et fodindlæg fra Indlægsklinikken rette op på din fodstilling og med tiden også din kropsholdning.

Fodanalyse og 3D-scanning

Hos Indlægsklinikken er vores indlæg specielt lavet til dig, så du får de helt rette indlæg, som passer til dit behov. Vi laver indlæggene baseret på en fodanalyse, som er en kombination af en konsultation og en 3D-scanning af foden. 

Ved konsultationen taler vi om dig og dit behov for indlæg. Scanningen bruges som grundlag for dit unikke fodindlæg. Vi laver to typer af indlæg: individuelle indlæg og støbte indlæg. De er begge to speciallavede indlæg, som er skabt til dig. Forskellen er blot metoden, der bruges til at fremstille indlæggene. Du kan læse mere om vores indlæg her

Hvorfor får man smerter i skinnebenene?

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får skinnebenssmerter. I mange tilfælde kan ondt i benene fra knæene og ned stamme fra forkert fodstilling. Smerter i skinnebenene kan bl.a. være forårsaget af platfod og nedsunken forfod. Ved de to lidelser i fødderne bliver fodstillingen forkert og der kommer et vrid op gennem benene. Det svarer lidt til, hvis fundamentet på et hus er skævt, så vil væggene også blive skæve. 

Ofte er folk, der vandrer eller folk, der løber meget i stor risiko for at udvikle skinnebensbetændelse. Musklerne får ikke ro, og hvis man ikke har fundet årsagen til de ømme skinneben, så vil man blive ved med at overbelaste sener og muskler.

Det er vigtigt at finde årsagen til, at du får smerter i dine skinneben. Bestil en tid og kom ind i klinikken, så vi kan give dig råd og vejledning, og du kan slippe for at have smerter.

Smerter under løb

Det er ofte ved meget gang eller løb, at man oplever at få ondt i skinnebenet. Det kan gøre ondt helt fra knæene og ned. Tit er er det en overbelastning, fordi man ikke har den korrekte fodstilling. Musklerne i skinnebenet bliver derved overbelastet, og der opstår skinnebensbetændelse.

Gode råd til smerter i skinnebenene

Man kan godt selv gøre lidt for at mindske smerterne i skinnebene. Vi har her samlet nogle gode råd til ømme skinneben her.

1. Ispose
Et altid effektivt middel mod smerter, er at bruge en ispose til at dulme smerterne lidt. Husk at det anbefales kun at køle i 20 minutter af gangen. Læg gerne et viskestykke eller lignende mellem ispose og hud, så du ikke får forfrysninger.

2. Ro og aflastning
Derudover skal du give dine ben noget ro, så du ikke bliver ved med at overbelaste musklerne og senerne i skinnebenet og dermed gøre skinnebensbetændelse værre. Lyt til din krop og mærk efter.

3. Gode sko
Det er også alfa omega, at du sørger for at have dine indlæg liggende i et par gode sko, som hverken er for små, smalle eller for store. Spørg os gerne til råds i butikken, om hvilke sko, der er bedst for lige netop dig.

4. (Alternativ) træning
Udover at et indlæg kan hjælpe på at korrigere fodstillingen, så er det i mange tilfælde også en rigtig god idé at lave nogle øvelser, der styrker fødderne. Øvelserne kan være specifikke øvelser til dine fødder, men endnu bedre hvis du træner hele din krop. 

Ved at træne hele kroppen, styrker du ikke kun muskler og sener i fødderne, men også i resten af kroppen. På den måde er hele kroppen med til at bære din vægt. Jo mere muskelmasse du har i din krop, jo nemmere er det for din krop at bære dig rundt. Dermed vil der ikke komme et ligeså stort pres på dine fødder.

Er dine skinneben så overbelastet, at du ikke kan slippe af med smerten, så kan det værre en god idé at finde alternative træningsformer. Det kan med fordel være f.eks. cykling eller svømning. Her undgår du at blive ved med at overbelaste dine sener og muskler.

Få gode råd hos Indlægsklinikken til, hvordan du kan lave øvelser, der er gode for dine fødder.

Har du derimod ømme lægmuskler og ønsker at lave udstrækningsøvelser derhjemme, så læs mere her.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi