Ondt i skulder

Har du ondt i skulderen? Der ligger oftest noget bag disse smerter. Nogle gange stammer smerter i skulderen faktisk helt nede fra fødderne pga. forkert fodstilling. På denne side vil du kunne læse meget mere om smerter i skuldrene, og hvad der kan afhjælpe på smerterne. Indlægsklinikken kan hjælpe dig, hvis du oplever gener som smerter i hofterne. Book din tid online i dag.

Indlæg mod skuldersmerter

Mange gange tænker man, at man får ondt i skulderen, fordi man har siddet for meget ved computeren. Det er ikke altid tilfældet. Det er i hvert fald værd at undersøge, om problemerne kunne stamme et helt andet sted fra.

Vores fødder er hele fundamentet for de skridt vi tager hver dag. Derfor kan din fodstilling også have indflydelse på resten af kroppen. Hvis dine fødder ikke har korrekt stilling, så kan der ske et vrid i benene, hvilket kan give gener i dine skuldre. Det kan sågar påvirke hele din kropsholdning, så smerterne sidder mange steder i kroppen, som f.eks. knæene, hofterne og lænden. Alle disse spændinger igennem hele kroppen kan også give hovedpine.

Hvis dine smerter i skulderen stammer fra en lidelse i fødderne, så kan et fodindlæg fra Indlægsklinikken rette op på din fodstilling og med tiden også din kropsholdning. Vi har mange års erfaring inden for ortopædi og arbejdet med fødder, og vi ved, at ingen fødder er ens. Derfor skal alle fødder også behandles forskelligt.

Fodanalyse og 3D-scanning

Hos Indlægsklinikken er vores indlæg specielt lavet til dig, så du får de helt rette indlæg, som passer til dit behov. Vi laver indlæggene baseret på en fodanalyse, som er en kombination af en konsultation og en 3D-scanning af foden. 

Ved konsultationen taler vi om dig og dit behov for indlæg. Scanningen bruges som grundlag for dit unikke fodindlæg. Vi laver to typer af indlæg: individuelle indlæg og støbte indlæg. De er begge to speciallavede indlæg, som er skabt til dig. Forskellen er blot metoden, der bruges til at fremstille indlæggene. Du kan læse mere om vores indlæg her

Hvorfor får man smerter i skulderen?

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får smerter i skulderen. I mange tilfælde kan smerten stamme fra forkert fodstilling. Smerter i hofterne kan bl.a. være forårsaget af platfod og nedsunken forfod. Ved de to lidelser i fødderne bliver fodstillingen forkert og der sker et vred op gennem benene. Det svarer lidt til, hvis fundamentet på et hus er skævt, så vil væggene også blive skæve. Hvert et skridt du tager, har betydning for resten af kroppen.

Du kan få råd og vejledning hos Indlægsklinikken, hvis du oplever smerter i skulderen. Book en tid online eller læs mere om de forskellige fodlidelser.

Behandling af smerter i skulderen

Oplever du smerte i skulderen til dagligt er det vigtigt, at du finder årsagen til smerterne. Du bruger din skulder meget i løbet af dagen, og derfor er de vigtigt for dig at finde den korrekte behandling af problemet.

Få eventuelt også masseret din skulder, så der kan bliver løsnet op for de spændinger, der måtte være.

Træning

Udover at et indlæg kan hjælpe på at korrigere fodstillingen, så er det i mange tilfælde også en rigtig god idé at lave nogle øvelser, der styrker fødderne.

Øvelserne kan være specifikke øvelser til dine fødder, men endnu bedre hvis du træner hele din krop. 

Ved at træne hele kroppen, styrker du ikke kun muskler og sener i fødderne, men også i resten af kroppen. På den måde er hele kroppen med til at bære din vægt. Jo mere muskelmasse du har i din krop, jo nemmere er det for din krop at bære dig rundt. Dermed vil der ikke komme et ligeså stort pres på dine fødder.

Få gode råd hos Indlægsklinikken til, hvordan du kan lave øvelser, der er gode for dine fødder. 

Valg af fodtøj

Det er også en god idé at få tjekket om dine sko er velegnede til dine fødder og eventuelle fodlidelser. Hos Indlægsklinikken kan du få råd og vejledning til valg af fodtøj. Vi har også et udvalg af komfortsko, som er velegnede til at afhjælpe de forskellige fodlidelser.

Husk at bruge dine indlæg i alle dine sko. Det gælder lige meget om det er vandresko. løbesko eller sikkerhedssko. På den måde opnår du det bedste resultat, og slipper hurtigere af med smerterne.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag tilbud og invitationer fra Indlægsklinikken Sport & Ortopædi